Anhængertræk på bilen


Anhængertræk på bilen

I mange tilfælde kan det være en stor fordel at have monteret et anhængertræk på sin bil, så man har muligheden for at tilkoble en anhænger på bilen, eller hvis cyklerne skal med på ferie, og man derfor skal bruge et cykelstativ på sin bil.

Type af anhængertræk

Når man skal vælge anhængertræk, findes der flere forskellige typer af anhængertræk at vælge imellem. Der skelnes typisk imellem enten et aftageligt anhængertræk eller en fastmonteret trækkrog. Udover at skulle vælge imellem disse to forskellige typer, er det også en god idé at vurdere hvilke behov, du har i forhold til anhængertrækket. Skal du køre med tungere læs jævnligt, fx en campingvogn eller en tung trailer, bør du anskaffe dig et træk, der kan klare disse opgaver. Har du derimod kun et mindre behov, dvs. kun skal køre med en mindre trailer eller cykelstativ, kan du vælge en trækkrog, der som oftest er billigere, da den ikke skal kunne klare at trække tungere læs.

Hvis du vælger at anskaffe dig et anhængertræk i udlandet, skal du være opmærksom på, at lovgivningen i Danmark ikke nødvendigvis er den samme som i udlandet. Fx er der lovmæssige krav om, at et anhængertræk skal være forsynet med et sikringsøje til en springwire.

Anhængertræk regler

Kører du med trailer, campingvogn eller en helt tredje form for tung last, skal du som bilist være opmærksom på, at påhæng og bil ikke tilsammen overskrider mere end 3.500 kg. Hvis du har behov for at køre med tungere læs end dette, kræver det mere end blot et almindeligt B-kørekort.

Herudover er der også forskel på, hvor meget de enkelte biler må trække. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din bil må trække med din ønskede vægt, kan du finde den angivne vægt i bilens registreringsattest. Vægten, som står angivet, er den samlede vægt for både trailer og last. Vær opmærksom på, at den vægt, din bil må trække, ikke må overstige mere end 50 kg.

Montering af anhængertræk

Hvis du overvejer at få monteret anhængertræk på din bil, skal du være opmærksom på de givne lovkrav omkring monteringen af trækkrog. Reglerne for montering af anhængertræk kræver nemlig, at du skal overlade monteringen af anhængertrækket til et autoriseret og momsregistreret autoværksted.

Hvis din bil er yngre end 8 år gammel, undgår du at skulle til syn med bilen efter monteringen af trækkrog. Er din bil ældre, er det nødvendigt at sende bilen til syn, da man her skal sikre, at den nye trækkrog er monteret det rigtige sted på bilen, og ikke er fastmonteret på et sted med for megen rust.

Vær opmærksom på altid at melde det til din forsikring, når du har fået monteret et anhængertræk. Herudover skal du udfylde ”Erklæring om montering af tilkoblingsanordning”, som er tilgængelig for alle på SKATs hjemmeside.

Kontakt et MekoPartner værksted for at høre mere om monteringen af et anhængertræk, priser mv.

MekoPartner er en kæde af professionelle værksteder, fordelt over hele Danmark. Vi håndterer den mest avancerede teknologi, og kan derfor udføre service og reparationer af lige netop din bil. På et MekoPartner værksted anvendes der kun originale reservedele af højeste kvalitet eller reservedele af modsvarende kvalitet!
Vi giver naturligvis 3 års garanti på alle reservedele og montering af disse. På dit lokale MekoPartner autoværksted er din bil i trygge hænder - uanset om det drejer sig om service, nye dæk, udstødning eller bremser.

For husk - MekoPartner - Vi giver mere for mindre!

Kontakt os på: Tlf. 30 50 30 50 eller mail@mekopartner.dk
MekoPartner   |   Tlf. 30 50 30 50   |   mail@mekopartner.dk