Har du tjekket trykket i dine dæk?


Har du tjekket trykket i dine dæk?

Rigtig mange kører med det forkerte tryk i bilens dæk. De fleste ved, at deres dæk taber luft med tiden, men hvad, mange ikke ved, er, at man bør tjekke sit lufttryk i dækkene én gang om måneden. Et forkert dæktryk giver en merudgift i forhold til brændstofforbruget, forkorter dine dæks levetid og dine dæk får desuden også lettere skader, hvis dæktrykket ikke er korrekt. I værste tilfælde kan et forkert tryk i bilens dæk føre til ulykker på vejene.

Det rigtige dæktryk

Rigtig mange danskere er ikke klar over konsekvenserne ved at køre med det forkerte dæktryk, og mange husker derfor ikke at tjekke dæktrykket. Herudover glemmer mange bilister også at tjekke dæktrykket på bilens fire dæk samt dækket på reservehjulet, hvorfor flere biler ofte kører med et forskelligt dæktryk i dækkene.

For langt de fleste personbiler, er det korrekte dæktryk typisk på 2,0-2,4 bar. Er man i tvivl om hvilket tryk, der er optimalt for din bils dæk, kan man finde oplysningerne i bilens instruktionsbog. Dog skal man være opmærksom på, at har man fået skiftet dækkene på bilen til specialdæk, kan det korrekte dæktryk være anderledes. I et sådan tilfælde er det en god idé at spørge en fagmand.

Økonomisk gevinst

Både økonomisk og miljømæssigt er der store fordele ved at køre med det rigtige dæktryk. Er dine dæk fyldt med blot 0,5 bar for lidt i tryk og kører omkring 15.000 km om året, vil det betyde hele 125 kg CO2 svarende til 50 liter benzin ekstra om året. Rent økonomisk er det en ekstra regning på omkring 650 kr. om året på unødig benzin, som man kunne have sparet som bilist ved at køre med det rigtige dæktryk.

Slitagen af dine dæk bliver højere på de forkerte steder af dækket ved et for lavt dæktryk, hvilket vil betyde en forkortelse af dine dæks levetid. Herudover vil et for lavt dæktryk forringe bilens bremselængde betydeligt, og risikoen for en eventuel dækeksplosion forøges, hvorfor din sikkerhed på vejene bliver væsentligt forringet. 

MekoPartner er en kæde af professionelle værksteder, fordelt over hele Danmark. Vi håndterer den mest avancerede teknologi, og kan derfor udføre service og reparationer af lige netop din bil. På et MekoPartner værksted anvendes der kun originale reservedele af højeste kvalitet eller reservedele af modsvarende kvalitet!
Vi giver naturligvis 3 års garanti på alle reservedele og montering af disse. På dit lokale MekoPartner autoværksted er din bil i trygge hænder - uanset om det drejer sig om service, nye dæk, udstødning eller bremser.

For husk - MekoPartner - Vi giver mere for mindre!

Kontakt os på: Tlf. 30 50 30 50 eller mail@mekopartner.dk
MekoPartner   |   Tlf. 30 50 30 50   |   mail@mekopartner.dk