Husk at få skiftet motorolien på bilen


Husk at få skiftet motorolien på bilen

Motorolien har forskellige funktioner for din bil. Udover at olien smører din bils motor, sørger den også for at holde den ren, kølig og vedligeholder motoren.

Som tommelfingerregel, kan du dog holde dig til, at du bør kontrollere din motorolie efter hver 1000-2000 km., afhængigt af dit køremønster. Hvis du bruger din bil til flere korte ture, vil det slide mere på motoren, og olien bør derfor også kontrolleres oftere. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at efterfylde med motorolie, da manglende olie kan have uheldige følger.

Du kan selv efterfylde med motorolie, og det kan være en god idé at have ekstra motorolie i bagagerummet på de længere ture, så du har mulighed for påfyldning. Har man ikke mere af den nuværende motorolie, er det vigtigt, man påfylder med en motorolie med de samme specifikationer.

Halvsyntetisk, fuldsyntetisk og mineralsk olie

Det kan være svært at finde ud af, hvad forskellene er på de forskellige typer af motorolier. Mineralsk motorolie er et ”naturligt” produkt raffineret ud fra råolie.

Syntetisk motorolie er derimod et ”kunstigt” fremstillet produkt og går igennem en længere avanceret raffinering og kemisk proces. Der tilføres kemikalier til olie, de såkaldte additiver. Det er additiverne, som er med til at give olien de mere specifikke egenskaber, så de passer præcis til din bilmotor.

Halvsyntetisk eller delsyntetiske motorolier er blandingsprodukter og baseret på både mineralsk og syntetisk olie. Den halvsyntetiske motorolie har mange af de samme gode egenskaber som den fuldsyntetiske.

Hvilken motorolie?

Det kan anbefales at se i bilens instruktionsbog, hvis man vil vide, hvor ofte man bør skifte motorolien og hvilken olie, man bør bruge til sin bil. Nye biler mister ofte en del af deres garanti, hvis man ikke følger anvisningerne for valg og skift af motorolie.

Hvis du derimod kører i en ældre bil, og du ikke har kendskab til hvilken olie, din bil tidligere har kørt med tidligere, er det ofte en god idé at bruge delsyntetisk motorolie til sin bil. En fuldsyntetisk motorolie kan være for rensende i forhold til en ældre motor, hvis motoren ikke tidligere har kørt med fuldsyntetisk motorolie, og du risikerer derfor at løsne for mange affaldsstoffer.

Hvis du vil være 100 % sikker på, at dit valg af motorolie er rigtigt, er det altid en god idé at spørge en fagmand. Hos MekoPartner kan vores dygtige mekanikere hjælpe dig med at vælge den rigtige motorolie og skifte olien for dig. Find dit nærmeste værksted for at bestille en tid.

MekoPartner er en kæde af professionelle værksteder, fordelt over hele Danmark. Vi håndterer den mest avancerede teknologi, og kan derfor udføre service og reparationer af lige netop din bil. På et MekoPartner værksted anvendes der kun originale reservedele af højeste kvalitet eller reservedele af modsvarende kvalitet!
Vi giver naturligvis 3 års garanti på alle reservedele og montering af disse. På dit lokale MekoPartner autoværksted er din bil i trygge hænder - uanset om det drejer sig om service, nye dæk, udstødning eller bremser.

For husk - MekoPartner - Vi giver mere for mindre!

Kontakt os på: Tlf. 30 50 30 50 eller mail@mekopartner.dk
MekoPartner   |   Tlf. 30 50 30 50   |   mail@mekopartner.dk