Pas godt på din bil


Pas godt på din bil

Uden de store omkostninger kan du ved at passe godt på bilen, både inde og ude, forlænge dens levetid og ikke mindst øge dens værdi. En pæn, ren og velholdt bil er nemlig ikke kun for syns skyld.

Ridser i lakken

Vigtig bilpleje er at passe godt på bilens lak. Foruden det at lakken giver bilen et flot skinnende skær, er den også med til at beskytte din bil mod rust. Bilens lak er særligt udsat mod alt lige fra stenslag, solens stråler og vinterens vejsalt, som er angreb, der er svære at undgå. Også derfor er det ekstra vigtigt løbende at udbedre eventuelle skader på lakken. Hos MekoPartner anbefaler vi, at du giver din bil lakpleje to gange årligt.

Særligt stenslag kan være svære at undgå, og disse er hårde ved din bils lak. Heldigvis er der som oftest tale om mindre ridser og småskader af lakken, som forholdsvis simpelt og billigt kan repareres. Det er dog vigtigt at få repareret de små stenslag i lakken, da du ellers kan risikere, at bilen angribes af rust på de udsatte steder. Hvis du allerede er blevet ramt af et rustangreb, skal du blot skrabe rusten væk fra det angrebne sted, før du giver bilen en ny omgang lak.

For at undgå andre former for lakskader, skal du desuden også være opmærksom på at få fjernet fugleklatterne fra bilen. Fuglenes efterladenskaber kan nemlig ætse lakken på bilen grundet syreindholdet. Fjern fugleklatterne med en fugtig klud, så du undgår, at de ridser i lakken.

Hvis lakken har fået dybere ridser, har du brug for en god slibepasta eller lakrens, før din nye lakering påføres. Husk at bilen skal have en grundig polish eller voksbehandling efterfølgende, da du ved behandlingen af slibepastaen og lakrensen har fjernet det beskyttende lag. Er der ridser helt ned i bilens farve, kan du bruge en farvestift, spraymaling eller anskaffe en farveprøve fra en autolakør, som du kan påføre inden lakeringen.

Husk bilvasken

Det er ikke kun af kosmetiske årsager, at det er vigtigt med en ren bil. Særligt om vinteren er det vigtigt jævnligt at vaske bilen, da en beskidt bil lettere tiltrækker snavs og skidt, der kan lave ridser i bilens lak. Vær desuden opmærksom på også at vaske samt tørre siderne og bunden ved bilens døre.

Hvis du er en af dem, som også har prøvet at have problemer med at få dørene til bilen op om vinteren i frostvejret, skyldes det gummilisterne rundt i siderne. Derfor er det altid en god idé at smøre disse gummilister med silikone, så du undgår, at bildørene fryser fast, og listerne bliver ødelagt.

Ligeledes skal du sørge for at passe på bilens nøglehuller, som også er udsatte for både regn og vand fra bilvasken, der kan forårsage eventuel rustdannelse i nøglehullerne. For at undgå disse former for problemer, kan du med stor fordel smøre nøglehullerne med en god låseolie.

MekoPartner er en kæde af professionelle værksteder, fordelt over hele Danmark. Vi håndterer den mest avancerede teknologi, og kan derfor udføre service og reparationer af lige netop din bil. På et MekoPartner værksted anvendes der kun originale reservedele af højeste kvalitet eller reservedele af modsvarende kvalitet!
Vi giver naturligvis 3 års garanti på alle reservedele og montering af disse. På dit lokale MekoPartner autoværksted er din bil i trygge hænder - uanset om det drejer sig om service, nye dæk, udstødning eller bremser.

For husk - MekoPartner - Vi giver mere for mindre!

Kontakt os på: Tlf. 30 50 30 50 eller mail@mekopartner.dk
MekoPartner   |   Tlf. 30 50 30 50   |   mail@mekopartner.dk