Skift selv dine hjul


Skift selv dine hjul

MekoPartner giver dig her råd til, hvordan du selv kan skifte dine hjul på bilen. Ved selv at kunne skifte hjul på bilen, kan du spare både tid og penge, når vinterdæk eller sommerdækkene skal på, eller du punkterer på din køretur.

Det eneste du selv skal bruge er: Donkraft, krydsnøgle og momentnøgle, som oftest kan findes under reservehjulet. Skal du skifte til enten vinterdæk eller sommerdæk, kan det være en fordel at anskaffe dig fedt til at smøre bolte og møtrikker, før du påsætter dine udskiftede hjul.

  • Før du giver dig i kast med at skifte hjulene, skal du sørge for at sætte din bil i gear og trække håndbremsen.
  • Det er en fordel at afspænde boltene på det hjul, du skal skifte, inden du løfter bilen med donkraften, da bilen står bedre fast. Placer donkraften på et forstærket sted på karrosseriet, så du skåner bilen.
  • Skru herefter boltene helt af, og du kan nu fjerne hjulet.
  • Noter på dine hjul i hvilket hjørne, du har taget hjulet af. Ved at notere hvor de pågældende hjul tilhører, undgår at skulle afbalancere hjulene på ny, når de igen skal på bilen. Det kan være en fordel evt. at skifte forhjul og baghjul på samme side, så dækkene får en mere ens slitage.
  • Det nye hjul kan nu sættes på. For at gøre det lettere at skifte hjul på et senere tidspunkt, kan det være en stor fordel at smøre både bolte og møtrikker med fedt, inden du spænder dem fast. Sørg for at sætte alle bolte løst på, inden du spænder dem. Når boltene skal spændes, skal du spænde dem parvis overfor hinanden. Pas på ikke at knokle boltene i, hvis du udelukkende bruger hjulnøgle. Benytter du i stedte momentnøgle til at spænde boltene helt fast, skal nøglen indstilles til det korrekte moment. Spørg her din mekaniker til råds.
  • Hvis du er usikker på, om dine hjul er spændt ordentligt fast, kan du efterspænde dem efter de første 100 kørte km.

Foretrækker du hellere, at en autoriseret mekaniker skifter hjulene på din bil, kan du kontakte en af MekoPartners autoværksteder og book en tid.

MekoPartner er en kæde af professionelle værksteder, fordelt over hele Danmark. Vi håndterer den mest avancerede teknologi, og kan derfor udføre service og reparationer af lige netop din bil. På et MekoPartner værksted anvendes der kun originale reservedele af højeste kvalitet eller reservedele af modsvarende kvalitet!
Vi giver naturligvis 3 års garanti på alle reservedele og montering af disse. På dit lokale MekoPartner autoværksted er din bil i trygge hænder - uanset om det drejer sig om service, nye dæk, udstødning eller bremser.

For husk - MekoPartner - Vi giver mere for mindre!

Kontakt os på: Tlf. 30 50 30 50 eller mail@mekopartner.dk
MekoPartner   |   Tlf. 30 50 30 50   |   mail@mekopartner.dk