Tjek bilen inden ferien!


Solen skinner og ferien står for døren – men er bilen klar til at køre af sted på ferie?

Problemer med bremserne, skader på motoren eller en mør tandrem er blot nogle af de problemer, der kan give et uønsket og muligvis dyrt pitstop på vej på ferie. For at undgå det, bør man få tjekket sin bil igennem inden afrejse. Hertil kommer Mekopartner med en række gode råd så også bilen bliver ferieklar.

Tjek bilen inden ferien!

Det er bilens vitale dele blandt andet bremser, dæk og olie, der skal efterses, inden man tager afsted på ferie. ”Vi anbefaler, at man tager på et værksted og få foretaget et ferietjek” udtaler kædechef Søren V. Olesen, MekoPartner Danmark. De fleste MekoPartner værksteder tilbyder et ferietjek for omkring kr. 300,- og de er godt givet ud. Her er det professionelle folk, der kigger bilen igennem, som hurtigt kan konstatere mangler og slid, der kan risikere at sætte en stopper for en god ferie.

De syv vigtigste ting at tjekke

Lys/lygter: Tjek at alle lygter lyser som de skal. Ofte er bremselygterne gået uden det er opdaget.

Olie: Gammel olie eller for lidt olie kan medføre, at motoren ikke bliver smurt ordentligt. Hvis motoren ikke er smurt godt nok, bliver den for varm og kan i værste fald brænde sammen.

Dæk: Tjek at dækkene ikke er for slidte, og at dæktrykket er det rigtige, når bilen er fuldt læsset. Tjek også at reservehjulet er nyt, og at reparationsgrejet er intakt. Nyere biler har ofte ikke et reservehjul, men derimod et lappesæt bestående af et specielt pulver samt en minikompressor. Dette pulver har en begrænset holdbarhed, og bør udskiftes i henhold til bilens serviceinstruktioner.

Bremser: Bilens bremser skal tjekkes inden en tur til lande med bare lidt flere stigninger end Danmark. Kørsel i Alperne stiller helt andre krav til bremsernes beskaffenhed end kørsel i f.eks. Danmark.

Tandrem: Det er vigtigt, at sikre sig, at standen på bilens tandrem er i orden. Både antal kørte kilometer samt alder på tandremmen har betydning for holdbarheden. Hvis tandremmen springer, får man ofte et dyrt og unødvendigt motorhavari til følge.

Batteri: Tjek at bilens generator virker, og at batteriet lader, som det skal. En defekt generator eller et fladt batteri medfører, at bilen pludselig ikke kan starte eller køre.

Støddæmpere: Bilens støddæmpere skal være i orden, særligt når bilen er tungt læsset og skal køre med høj fart i sving. Hvis støddæmperne ikke virker, som de skal, vil bilen være ustabil og usikker at køre i, og vil kunne skride i skarpe sving eller ved undvigemanøvre.

Hvad skal du huske inden du tager af sted?

MekoPartner har udarbejdet en detaljeret huskeliste som du kan bruge før og under din ferie.

Hent listen ved at klikke på nedenstående link:
Tilknyttet fil:    TJEKLISTE FØR FERIEN (517 Kb)

Hent også vores Applikation

Du har også muligheden for at hente MekoPartners Applikation til din Iphone/Smartphone.

Applikationen er fyldt med gode links, nyttige telefonnumre m.m.

Hent den ved at sende en sms med teksten MEKO til 1231

Pris: Alm. SMS takst
MekoPartner er en kæde af professionelle værksteder, fordelt over hele Danmark. Vi håndterer den mest avancerede teknologi, og kan derfor udføre service og reparationer af lige netop din bil. På et MekoPartner værksted anvendes der kun originale reservedele af højeste kvalitet eller reservedele af modsvarende kvalitet!
Vi giver naturligvis 3 års garanti på alle reservedele og montering af disse. På dit lokale MekoPartner autoværksted er din bil i trygge hænder - uanset om det drejer sig om service, nye dæk, udstødning eller bremser.

For husk - MekoPartner - Vi giver mere for mindre!

Kontakt os på: Tlf. 30 50 30 50 eller mail@mekopartner.dk
MekoPartner   |   Tlf. 30 50 30 50   |   mail@mekopartner.dk