Vinterdæk til din bil


Vinterdæk til din bil

Vejene kan om vinteren risikere at være glatte, derfor er det en god idé at skifte til vinterdæk, hvis du vil være mere sikker på vejene. Det er en stor misforståelse at tro, at helårsdæk gør det gældende som værende sikre i vinterperioden. Det er vigtigt at have gode dæk på sin bil, så bilen står ordentligt fast på vejene.

Kører du i glat føre, har vinterdækkene en betydelig bedre bremselængde end almindelige dæk, da sommerdæk og helårsdæk ofte bruger det dobbelte i bremselængde sammenlignet med vinterdæk. I vådt føre bruger vinterdæk den samme bremselængde som andre dæk, hvorimod de i tørt føre bruger en smule længere.

Hvornår skiftes til vinterdæk

De fleste skifter til vinterdæk i perioden november til marts, da dette betegnes som den periode, hvor der er størst sandsynlighed for usikkert føre. Desuden har de kolde temperaturer i vinterperioden også en indflydelse på dine dæk.

Faktum er, at dine vinterdæk også er fremstillet af mere blødt gummi end dine almindelige dæk. Grunden til det blødere gummi skyldes, at de lavere temperaturer om vinteren påvirker det gummi, dine dæk er lavet af. Det vil sige, at sandsynligheden for at dækkene revner eller sprækker er væsentligt større, hvis dine dæk er fremstillet af mere hårdt gummi som sommerdæk og helårsdæk.

Er dine dæk blevet hårde og mindre smidige, bør du derfor skifte dine vinterdæk ud med nogle nye for at være sikker på, at dækkene giver dig den optimale sikkerhed på vejene.

Valg af dæk

Der findes mange forskellige typer af vinterdæk og mærker. Du får forskellige typer af egenskaber afhængig af hvilken type af dæk, du vælger. Derfor er det vigtigste parameter for dig som bilejer at klarlægge dit kørselsmønster, så du vælger de rigtige vinterdæk. Kører du primært bykørsel og på veje, som derfor saltes, bør du vælge dine dæk ud fra disse forhold.

Derimod er det andre dækegenskaber, du skal gå efter, hvis du primært kører steder, hvor vejene ikke saltes, og der ofte ligger sne og is. Er du i tvivl om hvilken type af vinterdæk, du skal vælge, er det altid en god idé at spørge en fagmand til råds. Hos MekoPartner finder du dygtige medarbejdere, som vil kunne hjælpe dig med at vælge dine nye vinterdæk. Find dit nærmeste MekoPartner værksted her.

MekoPartner er en kæde af professionelle værksteder, fordelt over hele Danmark. Vi håndterer den mest avancerede teknologi, og kan derfor udføre service og reparationer af lige netop din bil. På et MekoPartner værksted anvendes der kun originale reservedele af højeste kvalitet eller reservedele af modsvarende kvalitet!
Vi giver naturligvis 3 års garanti på alle reservedele og montering af disse. På dit lokale MekoPartner autoværksted er din bil i trygge hænder - uanset om det drejer sig om service, nye dæk, udstødning eller bremser.

For husk - MekoPartner - Vi giver mere for mindre!

Kontakt os på: Tlf. 30 50 30 50 eller mail@mekopartner.dk
MekoPartner   |   Tlf. 30 50 30 50   |   mail@mekopartner.dk